Afbreken van bomen mbv klimtechnieken


Doelgroep

Deze specialistische training is bedoeld voor  gevorderde treeworkers die bomen in delen ontmantelen, afbreken of demonteren op plaatsen waar deze niet direct geveld kunnen worden.

Vereiste voorkennis: testimonium ‘Boomklimmen 1, klim-  en werktechnieken in bomen’ en klimmen 2, klim-  en werktechnieken in bomen met motorkettingzaag’.

Inhoud
  • Dag 1: Introductie, theorie zaag- en afbreektechnieken. Demonstratie en oefenen werken op klimsporen;
  • Dag 2: Praktijk zaag- en afbreektechnieken in bomen toepassen met behulp van klimtechnieken op klimsporen;
  • Dag 3: Praktijk zaag- en afbreektechnieken in bomen toepassen met behulp van vangsystemen. Samenstellen, controleren en gebruiken van afvangmaterialen in loof-en naaldbomen. Toepassen van een kabelbaan om stamdelen over afstanden over objecten te verplaatsen.
Resultaat

Na afronding, met goed gevolg, van de training ontvangt u een erkend testimonium voor 'Afbreken van bomen met behulp van klimtechnieken'.

Cursusduur en kosten

De cursus duurt 3 dagen. De kosten zijn € 610,- inclusief cursusboek en gebruik van onze klimsets.
Deze prijs is onder voorbehoud en het streven is dat per augustus 2021 de actuele prijs zichtbaar zal zijn. Bij tussentijdse wijzigingen heeft men het recht zich terug te trekken.

Mogelijk komt deze training in aanmerking voor Colland subsidie. Voor de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen wij u naar de website van: Colland Arbeidsmarkt subsidies. Helicon Opleidingen kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het wel of niet verkrijgen van subsidie.

Contact

De cursus wordt aangeboden op de volgende vestigingen:

Cursusdata (klik op datum voor aanmelden)

Getoonde data zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.