KZ1 Korten van liggend hout (11 ETW-punten)

Voor wie?

Iedereen met geen of weinig ervaring in het werken met een motorkettingzaag die professioneel of als hobbyist/vrijwilliger liggend hout wil korten. Bij liggend hout liggen de stammen zonder takken op de grond en is er weinig spanning op het hout.
Benodigde voorkennis: geen, minimum leeftijd 18 jaar. De training kan ook incompany en/of bij de opdrachtgever verzorgd worden.

Programma
  • Arbowetgeving en veiligheid, persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Bouw en werking motorkettingzaag;
  • Veiligheid en onderhoud aan de motorkettingzaag;
  • Dagelijks onderhoud, montage en demontage, bedrijfsklaar maken en slijpen;
  • Juiste inzet van de motorkettingzaag, werkhouding en werktechnieken;
  • Praktijkinstructie ‘liggend hout zagen’. Denk aan brandhout, haardhout en liggende stammen.
 
Resultaat

Na deze eendaagse praktische cursus kun je veilig met een motorkettingzaag liggend hout zagen volgens de richtlijnen van het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC). Je ontvang het testimonium: "KZ1 korten van liggend hout" als je hebt laten zien dat je de competenties in praktijk beheerst. Het testimonium is vijf jaar geldig.

Cursusduur en kosten

De cursus duurt 1 dag. De kosten zijn € 185,-. Inclusief cursusmaterialen, gebruik van motorkettingzagen, hulpmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen.
Deze prijs is onder voorbehoud en het streven is dat per augustus 2021 de actuele prijs zichtbaar zal zijn. Bij tussentijdse wijzigingen heeft men het recht zich terug te trekken.
Wil je de cursus volgen en het NKC examen doen, klik dan hier om je aan te melden voor de cursus inclusief examen. 

Vervolg

Je kan de cursus uitbreiden met de cursus "afzetten kleine bomen en struiken" en NKC2 examen doen. Na vijf jaar kun je de Opfriscursus liggend hout volgen.

Geen geschikte datum gevonden? Laat het ons weten via levenlangontwikkelen@helicon.nl, dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden. 

 

 

Cursusdata (klik op datum voor aanmelden)

Getoonde data zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.