KZ1 Korten van liggend hout (11 ETW-punten) inclusief NKC examen

Voor wie?

Iedereen met geen of weinig ervaring in het werken met een motorkettingzaag die professioneel of als hobbyist/vrijwilliger liggend hout wil korten. Bij liggend hout liggen de stammen zonder takken op de grond en is er weinig spanning op het hout.
Benodigde voorkennis: geen, minimum leeftijd 18 jaar. De training kan ook incompany en/of bij de opdrachtgever verzorgd worden.

Programma
  • Arbowetgeving en veiligheid, persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Bouw en werking motorkettingzaag;
  • Veiligheid en onderhoud aan de motorkettingzaag;
  • Dagelijks onderhoud, montage en demontage, bedrijfsklaar maken en slijpen;
  • Juiste inzet van de motorkettingzaag, werkhouding en werktechnieken;
  • Praktijkinstructie "liggend hout zagen". Denk aan brandhout, haardhout en liggende stammen.
Resultaat

Je ontvangt naast het testimonium "KZ1 Korten van liggend hout" ook het NKC certificaat "Korten van liggend hout" als je hebt laten zien dat je de competenties in theorie en praktijk beheerst. Het testimonium en het certificaat zijn vijf jaar geldig. 
Helicon Opleidingen werkt met gekwalificeerde assessoren voor het toetsen van het Nederlands Kettingzaag Certificaat. Helicon Opleidingen is erkend door Bureau Erkenningen als NKC exameninstelling. Dit zorgt voor de  borging van kwaliteit en een juiste certificaatregistratie. 

Cursusduur en kosten

De cursus duurt 1 dag. De kosten zijn € 270,-. Inclusief cursusmaterialen, gebruik van motorkettingzagen, hulpmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen en het NKC1 examen.
Deze prijs is onder voorbehoud en het streven is dat per augustus 2021 de actuele prijs zichtbaar zal zijn. Bij tussentijdse wijzigingen heeft men het recht zich terug te trekken.

Geen geschikte datum gevonden? Laat het ons weten via levenlangontwikkelen@helicon.nl, dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden.

 

Cursusdata (klik op datum voor aanmelden)

Getoonde data zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.