KZ2 Afzetten kleine bomen en struiken (12 ETW-punten)

Voor wie?

Kettingzaaggebruikers, zowel hobby- als beroepsmatig (inclusief vrijwilligers VBNE) die kettingzagen gebruiken voor het op maat zagen van liggende stammen, afzetten van (meerstammige) struiken en kleine bomen (diameter ca. 15 cm). Daarbij wordt ook bedoeld personen die lichte takken doorzagen voor verdere verwerking als op rillen pakken of versnipperen.

Benodigde voorkennis: geen, minimum leeftijd 18 jaar. De training kan ook incompany en/of bij de opdrachtgever verzorgd worden.

Programma
  •  Arbowetgeving en veiligheid, persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Bouw en werking motorkettingzaag;
  • Veiligheid en onderhoud aan de motorkettingzaag;
  • Dagelijks onderhoud, montage en demontage, bedrijfsklaar maken en slijpen;
  • Juiste inzet van de motorkettingzaag, werkhouding en werktechnieken;
  • Praktijkinstructie ‘afzetten van kleine bomen en (meerstammige) struiken en liggend hout zagen’. Denk aan het afzetten van bosplantsoen, randbeplantingen en knotten. Ook het korten van brandhout, haardhout en liggende stammen met takken komen in deze training aan bod.
Resultaat

Na deze tweedaagse praktische cursus kun je veilig met een motorkettingzaag liggend hout zagen en meerdere zaagtechnieken om (meerstammige) struiken en kleine bomen tot ca. 15 cm af te zetten toepassen  volgens de richtlijnen van het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC). Je ontvang het testimonium "KZ2 Afzetten kleine bomen en struiken" als je hebt laten zien dat je de competenties in praktijk beheerst. Het testimonium is vijf jaar geldig.

Cursusduur en kosten

De cursus duurt 2 dagen. De kosten zijn € 315,-. Inclusief cursusmaterialen, gebruik van motorkettingzagen, hulpmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen.
Deze prijs is onder voorbehoud en het streven is dat per augustus 2021 de actuele prijs zichtbaar zal zijn. Bij tussentijdse wijzigingen heeft men het recht zich terug te trekken.
Wil je de cursus volgen en het NKC examen doen, klik dan hier om je aan te melden voor de cursus inclusief examen.

Vervolg

Je kan de cursus uitbreiden met de cursus "KZ3 vellen zonder hulpmiddelen van bomen tot 30 cm Ø" en NKC3 examen doen. 
Na vijf jaar kun je de Opfriscursus Vellen zonder hulpmiddelen van bomen tot 30 cm Ø volgen.

Geen geschikte datum gevonden? Laat het ons weten via levenlangontwikkelen@helicon.nl, dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden. 

 

 

Cursusdata (klik op datum voor aanmelden)

Getoonde data zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.