KZ2 Afzetten kleine bomen en struiken (12 ETW-punten) inclusief NKC examen

Voor wie?

Kettingzaaggebruikers, zowel hobby- als beroepsmatig (inclusief vrijwilligers VBNE) die kettingzagen gebruiken voor het op maat zagen van liggende stammen, afzetten van (meerstammige) struiken en kleine bomen (diameter ca. 15 cm). Daarbij wordt ook bedoeld personen die lichte takken doorzagen voor verdere verwerking als op rillen pakken of versnipperen.
Benodigde voorkennis: geen, minimum leeftijd 18 jaar. De training kan ook incompany en/of bij de opdrachtgever verzorgd worden.

Programma
  • Arbowetgeving en veiligheid, persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Bouw en werking motorkettingzaag; 
  • Veiligheid en onderhoud aan de motorkettingzaag;
  • Dagelijks onderhoud, montage en demontage, bedrijfsklaar maken en slijpen;
  • Juiste inzet van de motorkettingzaag, werkhouding en werktechnieken; 
  • Praktijkinstructie "afzetten van kleine bomen en (meerstammige) struiken en liggen hout zagen". Denk aan het afzetten van bosplantsoen, randbeplantingen en knotten. Ook het korten van brandhout, haardhout en liggende stammen met takken komt in deze training aan bod. 
Resultaat

Je ontvangt naast het testimonium "KZ2 Afzetten kleine bomen en struiken" ook het NKC certificaat "Afzetten kleine bomen en struiken" als je hebt laten zien dat je de competenties in de praktijk beheerst. Het testimonium en certificaat zijn vijf jaar geldig. 
Helicon Opleidingen werkt met gekwalificeerde assessoren voor het toetsen van het Nederlands Kettingzaag Certificaat. Helicon Opleidingen is erkend door Bureau Erkenningen als NKC exameninstelling. Dit zorgt voor de  borging van kwaliteit en een juiste certificaatregistratie. 

Cursusduur en kosten

De cursus duurt 2 dagen. De kosten zijn € 500,- inclusief cursusmaterialen, gebruik van motorkettingzagen, hulpmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en NKC examen. 
Deze prijs is onder voorbehoud en het streven is dat per augustus 2021 de actuele prijs zichtbaar zal zijn. Bij tussentijdse wijzigingen heeft men het recht zich terug te trekken.

Geen geschikte datum gevonden? Laat het ons weten via levenlangontwikkelen@helicon.nl, dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden. 

 

 

Cursusdata (klik op datum voor aanmelden)

Getoonde data zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.