KZ3 Vellen zonder hulpmiddelen van kleine bomen (12 ETW-punten) inclusief NKC examen

Voor wie?

Kettingzaaggebruikers, die beroepsmatig (inclusief vrijwilligers VBNE) die kettingzagen gebruiken voor het vellen van dunne bomen met een dbh tussen de 15 cm en 30 cm d.m.v. eenvoudige (basis)zaagtechnieken.
Benodigde voorkennis: geen, minimum leeftijd 18 jaar. De training kan ook incompany en/of bij de opdrachtgever verzorgd worden.

Programma
  • Arbowetgeving en veiligheid, persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Bouw en werking motorkettingzaag;
  • Veiligheid en onderhoud aan de motorkettingzaag;
  • Dagelijks onderhoud, montage en demontage, bedrijfsklaar maken en slijpen;
  • Juiste inzet van de motorkettingzaag, werkhouding en werktechnieken (velhevel);
  • Beoordelen van de zwaarte van de boom, gewichtsverdeling en scheefstand en daarbij het nemen van de beslissing om zonder hulpmiddelen te gaan vellen;
  • Praktijkinstructie ‘vellen van kleine bomen tot Ø 30 cm’. 
Resultaat

Je ontvangt naast het testimonium "KZ3 Vellen zonder hulpmiddelen van kleine bomen" ook het NKC certificaat "Vellen zonder hulpmiddelen van kleine bomen" als je hebt laten zien dat je de competenties in theorie en praktijk beheerst. Het testimonium en het certificaat zijn vijf jaar geldig. 
Helicon Opleidingen werkt met gekwalificeerde assessoren voor het toetsen van het Nederlands Kettingzaag Certificaat. Helicon Opleidingen is erkend door Bureau Erkenningen als NKC exameninstelling. Dit zorgt voor de borging van kwaliteit en een juiste certificaatregistratie. 

Cursusduur en kosten

De cursus duurt 4 dagen. De kosten zijn € 745,- inclusief cursusmaterialen, gebruik van motorkettingzagen, hulpmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en het NKC3 examen. 
Deze prijs is onder voorbehoud en het streven is dat per augustus 2021 de actuele prijs zichtbaar zal zijn. Bij tussentijdse wijzigingen heeft men het recht zich terug te trekken.

Geen geschikte datum gevonden? Laat het ons weten via levenlangontwikkelen@helicon.nl, dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden.

 

Cursusdata (klik op datum voor aanmelden)

Getoonde data zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.