KZ4 Lichte velling (12 ETW-punten) inclusief NKC examen

Voor wie?

Kettingzaaggebruikers, die beroepsmatig (inclusief gevorderde vrijwilligers VBNE) die kettingzagen gebruiken voor het vellen van bomen met een diameter tot 38 cm op borsthoogte. Bomen mogen een lichte scheefstand hebben.
Benodigde voorkennis: geen, minimum leeftijd 18 jaar. De training kan ook incompany en/of bij de opdrachtgever verzorgd worden.

Programma
  • Arbowetgeving en veiligheid, persoonlijke beschermingsmiddelen;
  • Bouw en werking motorkettingzaag;
  • Veiligheid en onderhoud aan de motorkettingzaag;
  • Dagelijks onderhoud, montage en demontage, bedrijfsklaar maken en slijpen;
  • Juiste inzet van de motorkettingzaag, werkhouding en werktechnieken;
  • Diverse veltechnieken (rechtopstaande boom, vooroverhangende boom, achteroverhangende boom);
  • Beoordelen van de zwaarte van de boom, gewichtsverdeling en scheefstand en daarbij het nemen van de beslissing om met hulpmiddelen (velhevel, velwiggen en een handlier) te gaan vellen;
  • Praktijkinstructie ‘vellen van bomen tot Ø 38 cm’. 
Resultaat

Je ontvangt naast het testimonium "KZ4 Lichte velling" ook het NKC certificaat "Lichte velling" als je hebt laten zien dat je de competenties in theorie en praktijk beheerst. Het testimonium en het certificaat zijn vijf jaar geldig. 
Helicon Opleidingen werkt met gekwalificeerde assessoren voor het toetsen van het Nederlands Ketting Certificaat. Helicon Opleidingen is erkend door Bureau Erkenningen als NKC exameninstelling. Dit zorgt voor de borging van kwaliteit en een juiste certificaatregistratie. 

Cursusduur en kosten

De cursus duurt 4 dagen. De kosten zijn € 745,- inclusief cursusmaterialen, gebruik van motorkettingzagen, hulpmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en het NKC examen. 
Deze prijs is onder voorbehoud en het streven is dat per augustus 2021 de actuele prijs zichtbaar zal zijn. Bij tussentijdse wijzigingen heeft men het recht zich terug te trekken.

Geen geschikte datum gevonden? Laat het ons weten via levenlangontwikkelen@helicon.nl, dan kijken we graag mee naar de mogelijkheden. 

 

Cursusdata (klik op datum voor aanmelden)

Getoonde data zijn onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.