Maatwerk


Wilt u binnen uw bedrijf of organisatie een aantal medewerkers opleiden, maar vindt u in het brede aanbod niet direct iets dat goed aansluit op uw specifieke wensen? In dat geval denken onze specialisten graag met u mee over de inhoud en vorm van een maatwerkcursus. Een maatwerkcursus wordt in overleg met de opdrachtgever ontwikkeld. Een standaard programma kan hierbij als basis dienen en in overleg met uw bedrijf worden aangepast aan uw wensen en behoeften. Maar dat hoeft niet! We ontwikkelen met grote regelmaat juist ook volledig nieuwe maatwerk workshops, trainingen, cursussen en volledige opleidingen specifiek gericht op de wensen van uw medewerkers, bedrijf of organisatie. Onze specialisten hebben een ruime expertise in deze maatwerkoplossingen en doen dit met veel plezier en deskundigheid. Hierdoor kunnen wij adequaat de wensen en behoeften van uw bedrijf of organisatie omzetten in een maatwerkoplossing. Een goede wisselwerking tussen Helicon en de bedrijfspraktijk staat hierin centraal.

Hoe gaan wij te werk?

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek bij u op het bedrijf bespreken we gezamenlijk de mogelijkheden, de doelgroep(en), de ontwikkeldoelen van medewerkers/bedrijf en welke kennis, vaardigheden en competenties na afronding aanwezig moeten zijn als resultaat van de maatwerkcursus. Vervolgens stellen de specialisten van Helicon Opleidingen een vrijblijvende offerte op met ons opleidingsvoorstel en onze prijsstelling. Deze maatwerk scholing verzorgen wij vrijwel uitsluitend als incompany groepsuitvoering bij u op het bedrijf door geheel Nederland. Deze maatwerktrajecten beslaan afhankelijk van de doelen en gewenste resultaten een halve dag tot een langlopend en meerdaags programma. Deze kunnen zowel overdag, ’s avonds als op zaterdag ingepland worden. De cursusdata worden in onderling overleg bepaald, waarbij wij in onze planning aansluiten op uw voorkeuren. Uiteraard kan een maatwerk scholing ook op één van onze MBO vestigingen uitgevoerd worden. In dat geval verzorgen wij tevens de volledige catering (koffie/thee, lunch en eventueel diner).

De grote voordelen van een maatwerk incompany opleidingstraject zijn:

  • Uw leerdoelen en wensen staan centraal; de inhoud wordt afgestemd op uw organisatie;
  • Bedrijfs- of organisatiespecifieke aanpak; uw medewerkers herkennen de inhoud nog beter;
  • De onderlinge betrokkenheid en motivatie stijgen aantoonbaar;
  • Het hele team in één keer op hetzelfde kennisniveau;
  • Ervaren, enthousiaste en gedreven docenten, die bovendien expert zijn op hun vakgebied;
  • Interactieve werkvormen, tijd voor persoonlijke aandacht en een plezierige leerervaring;
  • Cursusuitvoering overal in Nederland; beperkt de reistijd- en reiskosten voor medewerkers;
  • Cursusdata en -tijdstippen die u uitkomen;
  • Ontzorging van uw organisatie en administratie;
  • Ook interessant voor kleine cursusgroepen; de kosten zijn vaak niet hoger dan standaard open inschrijvingscursussen.

Helicon Opleidingen is een rijkserkend opleidingsinstituut. Onze trainingen, cursussen en opleidingen worden afgesloten met landelijk erkende testimonia (certificaten) en kennen hun waarde in onze beroepssectoren